Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

Střední třída pro rok 2015 nabízí 2 GB RAM

Moderátor: Moderátoři


acc3pt
Příspěvky: 21
Registrován: 19 čer 2014 18:26

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#61

Příspěvek od acc3pt » 16 říj 2016 16:08

Strašně moc si vážím toho, že si mi poslal program který používáš. Jenže jak už jsem psal... Karta se zobrazí jenom když je připojena skrze telefon. (22 GB, rozdělených 8 GB nevidí) Nikoliv když ji dám samostatně do PC (Jenom rychle problikne a ihned zmizí) Tím pádem ji nevidí ani ten Tvůj program. Takže spíš bych potřeboval vyřešit tenhle problém abych mohl nějakým způsobem spojit oddíly.

edit:

Nějakym způsobem se mi ukázala druhá část sd karty, jenže s hláškou "Poškozeno". Pokud ji naformátuji tak telefon nevidí sd kartu. Jakmile ji vytáhnu a dám zpět, tak ji zase vidí se stejným obsahem co měla před formátem. :o

Obrázek
Uživatelský avatar

kubanec86
Příspěvky: 111
Registrován: 30 srp 2012 01:05

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#62

Příspěvek od kubanec86 » 16 říj 2016 18:23

Když dáš kartu do pc tak něco ukázat musí. Respektive ti to neukáže "tento počítač" ale když klepnes na tenzo počítač pravým, vybereš spravovat a vlevo dáš "správa disků" tak tam budeš mít tvůj disk, DVD ROM, a nějakým způsobem tu kartu..

acc3pt
Příspěvky: 21
Registrován: 19 čer 2014 18:26

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#63

Příspěvek od acc3pt » 16 říj 2016 18:37

Obrázek

Neukáže nic. Prostě jenom problikne a tím to končí. Zkoušel jsem to i v Ubuntu... Tam to ani neproblikne.

Včera jsem tu kartu koupil. Vše udělal podle návodu. Fungovalo to. Jen když sem začal kopírovat tak se odpojila a od té doby nevidím ten druhý oddíl. Zkoušel jsem i rychlost čtení a zápisu a to je řekl bych že dostačující. READ 43,12 mb/s
WRITE 50.27 mb/s

lukasek1973
Příspěvky: 12
Registrován: 28 bře 2015 22:51

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#64

Příspěvek od lukasek1973 » 16 říj 2016 20:29

V tomto případě bych zkusil reklamaci s ní by neměl být problém. Sám jsem reklamoval jednu kartu 3x a nyní znova odešla, ale nemám už záruku :(
Uživatelský avatar

oldboy63
Příspěvky: 190
Registrován: 09 čer 2012 17:28
Bydliště: LM

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#65

Příspěvek od oldboy63 » 17 říj 2016 19:59

ešte by som možno skúsil formátovanie v mobile a čistú inštaláciu rom pred rozdelením sd karty na partície. cez link2sd som nikdy nemal problém. :)
Myslieť, znamená ho^no vedieť!
motorola talkabout 2288, ericsson t65,SE K700i, SE K800i (M2 4GB), SE C905 Black - (M2 16GB, HPM-70, MPS-70 + MS-410, MMR-70)
xperia NEO - 32GB - (ROM SK-CZ XPERIA TEAM EDT-2, kernel aliance 1.5full, unlocBL, root, Adreno JB drivers, foťák-úprava), xperia Z1 Compact (black) + 128 GB SDXC - root, [ROM][5.1.1] LGO Z1C.236 V7.5 WHITE & BLACK, BL po výmene základnej dosky už lock+ kamera CYBERIAN 8.0, xperia XZ1 compact black + 256GB SDXC

Conkytos
Příspěvky: 3
Registrován: 17 říj 2016 21:46

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#66

Příspěvek od Conkytos » 05 lis 2016 12:44

funguje super mam kartu SD micro ultra 95mb/s.. rozdeleni na 75(8gb) pecka diky :) :) :)

racmar
Příspěvky: 11
Registrován: 28 úno 2016 19:30

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#67

Příspěvek od racmar » 16 lis 2016 10:08

taky jsem to zkusil, po rozdeleni to kartu odpoji, po opetovnem pripojeni je vse , jak predtim
Uživatelský avatar

saryxm
Příspěvky: 134
Registrován: 27 bře 2012 01:37

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#68

Příspěvek od saryxm » 25 lis 2016 11:32

Ahoj parto! Jsem asi úplný mimoň, ale vůbec se podle návodu nechytám :( v příkazovém řádku, mi po vložení kódu vyskočí hláška, že se jedná o neplatný příkaz. Jdu tak, že připojím MT k PC a spustím příkazový řádek, kde postupně kopíruji kódy a potvrzuji je entrem, je to tak...??

Díky za pomoc ;)

racmar
Příspěvky: 11
Registrován: 28 úno 2016 19:30

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#69

Příspěvek od racmar » 27 lis 2016 13:55

Pokud na adb devices hlásí chybný příkaz, asi nejsou správně nainstalované ovladače adb. Taky se mi to stalo, musel jsem je instalovat znovu. Pak už vše fungovalo : Ovladače adb, připojit telefon, povolit ladění, v příkazovém řádku
adb devices (enter), a mělo by to připojit, pak adb shell a můžeš rozdělovat. Mě se to povedlo jen jednou, kdy to ukazovalo poškozenou kartu (tu rozdělenou část). pak to kartu neukázalo vůbec. Po opětovném připojení je karta v původním stavu. Měl jsem A-data 50 čtení 20zápis podle benchmarku. Teď mám objednanou sandisk extreme 90/40, tak uvidim, jestli to pojede, pak dám info.
Uživatelský avatar

saryxm
Příspěvky: 134
Registrován: 27 bře 2012 01:37

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#70

Příspěvek od saryxm » 28 lis 2016 23:35

děkuji za zprávu a informace, nakonec jsem to udělal na první dobrou podle návodu na YouTube :-D ale každopádně díky :-)

acc3pt
Příspěvky: 21
Registrován: 19 čer 2014 18:26

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#71

Příspěvek od acc3pt » 01 pro 2016 19:59

Zdravím, tak kartu sem musel reklamovat. Dnes mi přišla a chtěl bych se zeptat, vy všichni, kdo jste rozšiřovali kartu a povedlo se... Jde vám to v pořádku? Kopírování z Pc do mobilu, kopírování mezi oddíly atp... Nerad bych se do toho pustil znova se stejným výsledkem jako minule.
Uživatelský avatar

saryxm
Příspěvky: 134
Registrován: 27 bře 2012 01:37

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#72

Příspěvek od saryxm » 03 pro 2016 18:07

Nevím co přesně myslíš, ale funguje všechno na pohodu, přeinstaloval jsem telefon a v "čistém" mobilu udělal rozdělení. Všechno už tedy instaluji na rozšířenou paměť a mobilu zůstává cca 3GB volné paměti :D
Uživatelský avatar

whitedevil
Příspěvky: 117
Registrován: 08 kvě 2012 22:59

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#73

Příspěvek od whitedevil » 05 pro 2016 16:00

Tak paráda...

Telefon odpravil už druhou kartu. 32GB kingston Všechno šlape jak má... předevčírem sem udělal virtuální oddíl, přeinstaloval appky a dneska mi volá mladá že karta je mrtvá... měsíc stará karta

Před tím to byl 32GB A data dokud nebyl virtuální oddíl chodila jak má... po instalaci oddílu vydržela tak měsíc... Takže asi je něco špatně...
Buď skvělej telefon od SONY :bad: nebo 2 karty různých značek co přestanou jít po vytvoření virtuálního oddílu
UMI TOUCH
EX - XPERIA Z
EX - Xperia active
Uživatelský avatar

whitedevil
Příspěvky: 117
Registrován: 08 kvě 2012 22:59

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#74

Příspěvek od whitedevil » 05 pro 2016 17:38

Tak se pouštím do diagnostiky karty... Bude to asi trochu oříšek, protože WIN 10 jí vůbec nerozpozná...
UMI TOUCH
EX - XPERIA Z
EX - Xperia active
Uživatelský avatar

kubanec86
Příspěvky: 111
Registrován: 30 srp 2012 01:05

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#75

Příspěvek od kubanec86 » 05 pro 2016 18:31

Už jsem to taky zkoušel. Mám jednu mrtvolku. Nevidí jí XP, 7, ani 10. Dál jí nevidí ani LINUX, nevidí ji Acronis True Image nabootovanej z flash... Další možnost v čem to zkusit už nemám.. Jestli budeš úspěšnější, pochlub se...

acc3pt
Příspěvky: 21
Registrován: 19 čer 2014 18:26

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#76

Příspěvek od acc3pt » 06 pro 2016 00:24

Kartu sem rozdělil, proběhlo to v pořádku. Viz screen ↓
Obrázek
Některé aplikace se instalují automaticky na druhý oddíl, některé zase ne. Teď jen doufám, že další aplikace se budou instalovat automaticky na druhý oddíl. Jestli ne, tak sem si moc nepomohl, každopádně když chci překopírovat aplikace z klasického vnitřního úložiště na druhý oddíl, mobil se restartuje. Poté je aplikace nepoužitelná. (Musí se odinstalovat a znova nainstalovat)

Na druhý oddíl se mi nainstaloval: Facebook, Messenger, Instagram, Twitch atp... Když pustím aplikace chvilku musím počkat než se "načtou" jinak jdou dobře.

Na zbytek SD karty překopírováno 950 +- písniček, zatím v pohodě. Kdyby se něco pokazilo dám vědět ale zatím to funguje. :Yahoo!:
Uživatelský avatar

whitedevil
Příspěvky: 117
Registrován: 08 kvě 2012 22:59

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#77

Příspěvek od whitedevil » 07 pro 2016 11:18

Tak nová kingstonka je uplně KO. nic jí nevidí...
Stará A data je sice v PC vidět, ale nejde s ní nic dělat pc jí chce formátovat ale nejde to... ani SD formater si s tím neporadí... Tak zkouším další prográmky... Ty katru vidí, spustí diag, ale nenajdou žádnou partition...
UMI TOUCH
EX - XPERIA Z
EX - Xperia active

carl0s
Příspěvky: 4
Registrován: 09 bře 2016 18:09

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#78

Příspěvek od carl0s » 13 pro 2016 13:30

acc3pt píše:Strašně moc si vážím toho, že si mi poslal program který používáš. Jenže jak už jsem psal... Karta se zobrazí jenom když je připojena skrze telefon. (22 GB, rozdělených 8 GB nevidí.........................
Zdarec,
mě se stalo přesně to samé a to 4x, vždy ccca po měsíci používání. Telefon se restartoval a karta byla kaput :-( Přesně jak popisuješ.
Kartu 32GB jsem již 4x reklamoval, docela na mě pán divně koukal a jednu 8G mi to odpálilo hned po vložení. Zkusil jsme dát telefon na reklamaci, ale jak se dalo čekat, závada se jim neprojevila :)
Tak teď nevím jak s telefonem naložit. Asi prodat :)
Tobě to ještě frčí?
Jinak používám kartu - Kingston Micro SDHC 32GB Class 10 UHS-I U3
A telefon mám Silver od Vodafonu.

K
Uživatelský avatar

whitedevil
Příspěvky: 117
Registrován: 08 kvě 2012 22:59

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#79

Příspěvek od whitedevil » 14 pro 2016 21:55

reklamace proběhla v pořádku, ale znova asi do tohodle postupu nejdu... Přemejšlim o LINK 2 SD ale musim najít jak na to...
UMI TOUCH
EX - XPERIA Z
EX - Xperia active
Uživatelský avatar

marokanec
Příspěvky: 1092
Registrován: 20 lis 2013 14:26
Bydliště: Jižní morava

Re: Jak si rozšířit interní pamět o 8GB

#80

Příspěvek od marokanec » 15 pro 2016 13:22

Pokud mate problém s rozšířením paměti, tak jsem narazil na aplikaci, která může přesunout část souborů nebo aplikací na SD kartu i bez rootu. Nevím zda to někdo zkoušel, ale na mé Z2 jsem přesunul cca. 2gb i když to přímo v systému nešlo. Aplikace se v google play jmenuje ,,Files To SD Card". Třeba to někomu pomůže a hlavně u tohoto telefonu se hodí trocha volného místa navíc.
SE K320i, SE D750i, Xperia E, Xperia L, Xperia Z, Xperia Z2
Odpovědět

Zpět na „XPERIA M4 Aqua/M4 Aqua Dual“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host