Root Z5C

Kompaktní telefon je nyní ještě lepší

Moderátor: Moderátoři


Autor tohoto vlákna
Hypnos
Příspěvky: 23
Registrován: 09 led 2016 22:10

Root Z5C

#1

Příspěvek od Hypnos » 10 led 2016 23:22

Prosim muzete poradit overene stranky jak na root? Zkousel jsem appku, ale ta ji zatim nema. Mel jsem se informovat drive, jak to jo.
Android bez rootu nema smysl. Nechapu, proc to nemuzou nechat otevrene.

Dekuji.
Uživatelský avatar

Jozef Cmar
Administrátor
Příspěvky: 14142
Registrován: 18 pro 2011 09:50

Re: Root Z5C

#2

Příspěvek od Jozef Cmar » 10 led 2016 23:42

Ponechám stranou konstatování, že Android bez rootu nemá smysl...

Rot jde přes neoficiální kernel, ale přijdete o DRM a vymoženosti fotoaparátu - http://forum.xda-developers.com/z5-comp ... evelopment
Obrázek

Autor tohoto vlákna
Hypnos
Příspěvky: 23
Registrován: 09 led 2016 22:10

Re: Root Z5C

#3

Příspěvek od Hypnos » 11 led 2016 00:03

Diky, no bootloader jsem si odemkl jeste pred tim, nez jsem od Vas zjistil, ze prijdu o DRM. Provedl jsem to v telefonu pres moznosti vyvojare. Nikde me to nepsalo, ze tim se neco smaze. Lze to vratit zpet? Obavam se ze asi ne...

PS: K tomu rootu, Jak to vydite Vy? Ano ci ne? Bohuzel od 4.2 verze a vyse vetsina aplikaci vyzaduje tento pristup, napriklad uzivatelske profily atd....

Autor tohoto vlákna
Hypnos
Příspěvky: 23
Registrován: 09 led 2016 22:10

Re: Root Z5C

#4

Příspěvek od Hypnos » 11 led 2016 10:47

Tak jsem zkousel Track ID a to me funguje, takze odemceny bootloader jeste nemam :) Aspon doufam. Menil jsem pouze polozku pro vyvojare : Povolit odemknuti OEM. Coz se asi bootloaderu netyka.

Prosim muzes poradit v cem mohu udelat komplet zalohu vcetne DRM klicu? Pres program Sony PC Companion 2.1?


Diky za tvuj cas.
Uživatelský avatar

Jozef Cmar
Administrátor
Příspěvky: 14142
Registrován: 18 pro 2011 09:50

Re: Root Z5C

#5

Příspěvek od Jozef Cmar » 11 led 2016 11:17

No ono je to složitější... Pro zálohu DRM potřebujete root. A jedinou cestou na root je v současnosti odemknutí BL, čímž DRM ztratíte ještě předtím než je možné provést zálohu
Obrázek

bckp
Příspěvky: 90
Registrován: 12 dub 2012 23:14

Re: Root Z5C

#6

Příspěvek od bckp » 11 led 2016 11:29

To co jste provedl jenom odemknulo možnost bootloader odemknout, ale nijak jej to neměnilo zatím, odemknutí BL se provádí přes web SONY, kde jim zadáte kód z telefonu a oni Vám dají kód pro odemknutí...

Konstatování že Android bez ROOTu není možné použít je podle mého názoru zcela mimo mísu, neboť čím dál více zjišťuji, že ROOT opravdu potřeba není,pokud není výrobce úplně vypatlaný s bloatwarem
MIUICzech founder, CyanogenMOD member
It's all about people...

Autor tohoto vlákna
Hypnos
Příspěvky: 23
Registrován: 09 led 2016 22:10

Re: Root Z5C

#7

Příspěvek od Hypnos » 11 led 2016 12:27

Diky za odpovedi, tak zkusim pockat na Kingroot, ten by to mel umet bez odemceni bootloaderu. Ja netvrdim ze je uplne nepouzitelny, ale napriklad na ty profily to potrebuje kazada app co jsem zatim zkousel. Kazdopadne s rootem, je to jednodussi. Do ted jsem mel CM11 na motorole, a nemohu si stezovat....


Takze zatim budu cekat, asi je ta Z5C moc nova :))

Jeste jednou diky.

bckp
Příspěvky: 90
Registrován: 12 dub 2012 23:14

Re: Root Z5C

#8

Příspěvek od bckp » 11 led 2016 13:07

Vzhledme k tomu, jak je to u Z5 řady udělané bych nečekal, že vůbec možnost ROOTu bez odemknutí BL bude existovat...
MIUICzech founder, CyanogenMOD member
It's all about people...
Uživatelský avatar

kubisz
Příspěvky: 36
Registrován: 25 úno 2013 10:43

Re: Root Z5C

#9

Příspěvek od kubisz » 22 črc 2016 11:00

ahoj, je nejaka zmena ohledne moznosti rootu na Z5C stejne, jako se to delalo na Z3C, Z1C? nebo stale pres odemknuti BL? diky, kuba

Radius
Příspěvky: 46
Registrován: 26 lis 2013 03:03
Typ zařízení: X Z5C a různé ROM
Bydliště: Praha

Re: Root Z5C

#10

Příspěvek od Radius » 24 črc 2016 19:44

Ahoj, našel jsem návod, o nutnosti odemčení bootloaderu jsem se nedočetl http://forum.xda-developers.com/z5-comp ... 1-t3412448. Já bych to ale neřešil, na ztrátu DRM se dá použít fix, problémů po odemčení jsem si nevšiml.
Uživatelský avatar

Ekky
Příspěvky: 277
Registrován: 28 črc 2016 21:56

Re: Root Z5C

#11

Příspěvek od Ekky » 05 srp 2016 17:43

Už tenhle návod někdo zkusil?
Naposledy upravil(a) pcpepik dne 22 srp 2016 07:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Poslední příspěvky se necitují
Uživatelský avatar

largo2
Příspěvky: 1036
Registrován: 01 bře 2013 08:42
Bydliště: Bratislava

Re: Root Z5C

#12

Příspěvek od largo2 » 05 srp 2016 17:52

v kroku 4 - 4.4 píšu o odomknutí BL.
Xperia Z5 Premium Chrome - E6853_Customized CE1_1299-1491_32.4.A.1.54_R1E root

HTC Wildfire > Xperia Arc > Xperia Z1 Compact > Xperia Z3 Compact > Xperia Z5 > Xperia Z5 Premium
Uživatelský avatar

Ekky
Příspěvky: 277
Registrován: 28 črc 2016 21:56

Re: Root Z5C

#13

Příspěvek od Ekky » 05 srp 2016 17:54

Jj. Sruduju to a stahuju ten Fw na downgrade..

vitvalecka
Příspěvky: 569
Registrován: 11 dub 2012 15:43
Typ zařízení: Sony Xperia Z3 Dual
Bydliště: Uherský Brod

Re: Root Z5C

#14

Příspěvek od vitvalecka » 06 srp 2016 01:13

Už jsem se na to díval před nějakým tím pátkem, princip je ten, že se nejprve získá dočasný root (platný do nejbližšího restartu telefonu) pomocí kterého se udělá záloha DRM a TA a pak se už bez problémů může udělat odemčení BL, bez jakékoliv ztráty funkcí.

Odesláno z mé Xperie Z3 Dual pomocí Tapatalk.
Moje kousky: SE T300 -> Nokia 3310 -> SE K750i -> SE C510i -> Xperia S -> Xperia SP -> Xperia Z1 -> Xperia Z3 Dual
Domácí ZOO: Nokia 3310 - SE T300 - SE T610 - SE K510i - SE K700i - SE K750i - SE K770i - SE K800i - SE C510i - SE W200i - Xperia X10i - Xperia mini pro - Xperia Arc S - Xperia U - Xperia S - Xperia SP - Xperia T - Xperia Z1 - Xperia Z1 Compact - Xperia E1 - Xperia Z3 Compact - Huawei P8 Lite - Xperia Z3 Dual - Xperia Z5 Dual
Uživatelský avatar

Ekky
Příspěvky: 277
Registrován: 28 črc 2016 21:56

Re: Root Z5C

#15

Příspěvek od Ekky » 06 srp 2016 22:07

Tak jsem root udělal podle rohodle návodu který je seozumitelnejsi...

http://twigstechtips.blogspot.cz/2016/0 ... a.html?m=1

Pri instalaci kwrnelu to instaluje super su,twrp a dokonce i ten DRM fix.
Vše mi přijde funkční jako předtím. Jen mám problém se Super Su že teď chce nějakou aktualizaci binary jenže po chvilce to napíše že se instalice nezdarila ať restattuju telefon a takhle pořád do kola. Zkusil jsem naistalovat zakoupený super su a odistalovat ten prvně jenže se to chová jako systémová aplikace... Jen se odstraní aktualizace a v GP mi to hlásí aktualizaci. Nevím co stim.

Další věc mám už vše nastaveno podle svých představ a chtel bych si udelat zálohu (kompletnigo systému) prez TWRP jenže nevím jak se do toho módu dostat. Nevěděl by to někdo?

Díky.
Uživatelský avatar

Ekky
Příspěvky: 277
Registrován: 28 črc 2016 21:56

Re: Root Z5C

#16

Příspěvek od Ekky » 06 srp 2016 22:51

Tak do twpr jswm se už dostal a mám zalohovano... ;)

karel28420
Příspěvky: 2
Registrován: 29 zář 2016 23:22

Re: Root Z5C

#17

Příspěvek od karel28420 » 29 zář 2016 23:29

Tak já se přidávám s konstatováním že android bez rootu nemá smysl po předchozích zkušenostech a chtěl bych root na tomto telefonu taky. Ten návod výše uvedený není tak úplně srozumitelný a bojím se chyby. Můžeš prosím trošku upřesnit jak jsi postupoval? Předem moc dík. Mobil mám skoro dva měsíce a bez rootu je to fakt na nic když jsem na něj zvyklej z předchozího Mi2s...
Uživatelský avatar

Ekky
Příspěvky: 277
Registrován: 28 črc 2016 21:56

Re: Root Z5C

#18

Příspěvek od Ekky » 21 led 2017 21:24

ObrázekObrázekObrázek

HonzaD
Příspěvky: 4
Registrován: 26 úno 2017 18:29
Typ zařízení: Z5 Compact

Root Android7

#19

Příspěvek od HonzaD » 26 úno 2017 18:34

Nainstaloval jsem Android 7 Noughat a rootnul.
Nefunguje však WiFi hotspot. :shock:
Přesněji řečeno, počítač se připojí k WiFi hotspot (nebo USB tetheringu),
avšak není připojení k internetu. :cry:

Co s tím? Poradíněkdo?

masloluky
Příspěvky: 5
Registrován: 10 srp 2015 11:37

Re: Root Z5C

#20

Příspěvek od masloluky » 26 úno 2017 22:44

Mám stejný problém, i bez rootu. Po aktualizaci je nefunkční hotspot. Připojím se, ale internet není funkční. Pro mě dost zásadní fail. Nevím, zda je problém v nastavení APN vodafonu, nebo chyba v auktualizaci.
Odpovědět

Zpět na „XPERIA Z5 Compact“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti