Nastaveni oznameni aplikaci

Kompaktní telefon je nyní ještě lepší

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
HonzikZ1c
Příspěvky: 103
Registrován: 21 črc 2014 11:15

Nastaveni oznameni aplikaci

#1

Příspěvek od HonzikZ1c » 14 dub 2017 10:17

Zdravim....,nema nekdo nejaky tip na upravu oznameni aplikaci v liste?

Na ad 5 a 6 se to dalo upravit,ze se mi objevovala jen ikonka z aplikaci v liste...,napr. Whatsapp,Viber apod. A notifikacni dioda oznamovala zmeskane udalosti.

Kdyz to same udelam na ad 7, tak mam oznameni jen jako ikonky na vchcni liste ale telefon me neupozornuje pres notifikacni diodu.

Mate to stejne?

exTNT
Příspěvky: 84
Registrován: 14 led 2016 17:16

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#2

Příspěvek od exTNT » 14 dub 2017 10:31

Nevím, jestli správně chápu Tvůj dotaz, ale na Z4T s A7 to mám v Nastavení, sekce Zařízení (třetí shora), Oznámení, a tam pak vpravo nahoře ozubené kolečko pro nastavení, a tam si to nastavím, jak chci, pro jednotlivé aplikace se to dá dělat buď touhle cestou, nebo přes Nastavení - Aplikace - klepnout na konkrétní aplikaci a tam klepnout na Oznámení, nebo přímo když to oznámení zobrazíš stažením notifikační lišty a pak ho o kousek posuneš vpravo nebo vlevo, tak se Ti zobrazí ozubené kolečko, případně na tom oznámení můžeš podržet prst a zbytek už je jasný...

Odesláno z mého SGP771 pomocí Tapatalk

Autor tohoto vlákna
HonzikZ1c
Příspěvky: 103
Registrován: 21 črc 2014 11:15

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#3

Příspěvek od HonzikZ1c » 14 dub 2017 11:32

Jo,to ja vsechno vim,blbe jsem to napsal. Jde mi o to,ze kdyz treba pisi sms ve zpravach a nekdo mi napise treba na whatsapp, tak se mi asi na 2s ukaze nahore cast te zpravy.

A to mi vadi. Vim,ze na predchozich verzich to slo prave nastavit tak,ze se ukazuje jen ikonka dane aplikace ve vrchni liste,kde je baterka,cas a podobne.

Na ad 7 to tak nastavim,ze se uz ukazuje ikonka,tak jak chci ja. Ale pro zmenu neupozornuje led dioda,na zmeskane udalosti,kdyz mam zhasnuty displej.

Na ad 6 to slo,jen ikonka a i led dioda slapala,jak mela.

Autor tohoto vlákna
HonzikZ1c
Příspěvky: 103
Registrován: 21 črc 2014 11:15

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#4

Příspěvek od HonzikZ1c » 25 dub 2017 22:21

Tak jsem na to prisel. Pokud to nekoho otravuje stejne jako me,je treba jit do: Nastaveni-Zvuk-Nerusit-Blokovat vizualni vyruseni a dat "Blokovat pri zapnute obrazovce"

A uz nebudou vyskakovat nahledy oznameni ;-)

LordMerlin
Příspěvky: 9
Registrován: 23 bře 2017 20:49
Typ zařízení: Xperia Z5 DUAL

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#5

Příspěvek od LordMerlin » 02 kvě 2017 12:39

Mám stejný problém s vyskakovacím oknem na XPERIA Z5 DUAL. Na verzi 6.0 vše OK ale od verze 7.0 okna na whatsap a viber vyskakují i kdyz jsou zakázaná v nastavení samotné aplikace tak i v nastavení oznámení. Až teprve toto tvé doporučení pomohlo, ale pouze pokud je telefon v režimu nerušit. Jakmile je telefon v normálním a nebo vibračním režimu tak okna stále vyskakují. Nechápu, že toto mohli pánové v SONY přehlédnout a věřím, že snad v další aktualizaci to bude OK.

A nebo má někdo fígl jak zabránit vyskakování oken z aplikací whatsap a viber ? Je zajímavé že SMS zprávy se chovají tak jak se jim to nastaví v oznámení tedy že od SMS nevyskočí žádné oznamovací okno když je zakázáno.

Kdo ví jak na to - prosím o radu :-)

Psal jsem o tom i zde - úplně dole - viewtopic.php?f=108&t=18888

Autor tohoto vlákna
HonzikZ1c
Příspěvky: 103
Registrován: 21 črc 2014 11:15

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#6

Příspěvek od HonzikZ1c » 02 kvě 2017 12:53

Tak na to jsem neprisel,ze je to jen v rezimu nerusit. Pouzivam kvuli praci prave jen to nerusit.

Taky jsem zvazoval moznost vratit se na starsi verzi. Bohuzel na starsi verzi je nemoznost bez rootu zmena dpi displeje a v moznostech pro vyvojare si jeste upravit dpi podle sebe.

Tezke rozhodovani ve dvou verzich androidu,kdyz z kazde ma clovek svou oblibenou vecicku

LordMerlin
Příspěvky: 9
Registrován: 23 bře 2017 20:49
Typ zařízení: Xperia Z5 DUAL

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#7

Příspěvek od LordMerlin » 02 kvě 2017 13:13

Díky za odpověď. Jelikož návrat zpět na verzi 6.0 nezvládám a riskovat to nebudu tak holt když budu chtít koukat na filmeček bez vyrušení vyskakovacích oken tak si vypnu data a nebo dám mobil do režimu nerušit a bude klid.

Proto doufám v další opravné balíčky kde to bude fungovat tak jak má

exTNT
Příspěvky: 84
Registrován: 14 led 2016 17:16

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#8

Příspěvek od exTNT » 02 kvě 2017 20:11

Chlapi, návrat na předchozí verzi je u Xperií bez problémů a hlavně bez nutnosti rootu. Teď jsem tu někde (asi u Z5C) psal krok za krokem návod na flashtool, ve Vašem případě bych jenom v kroku před flashem nezaškrtnul SSD a USERDATA. Nejsem teď u kompu, ale počítám, že nějaké sestavení na A6 ještě v Xperifirm bude, kdyby ne, tak určitě půjde najít...

Odesláno z mého SGP771 pomocí Tapatalk
Uživatelský avatar

TomasARN
Příspěvky: 4783
Registrován: 04 led 2014 22:56
Bydliště: Bratislava

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#9

Příspěvek od TomasARN » 02 kvě 2017 20:43

Pokial sa prechadza na nizsiu verziu, cize zo 7 na 6 alebo zo 6 na 5, tak musi byt full wipe, cize treba zaskrtnut SSD a userdata, inak sa telefon nespusti
Sony Xperia Z5 Premium Gold, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z1 Compact, Sony Xperia E3 Lime, Sony Xperia SP, Sony Smartwatch SW2, Sony SBH 20, Sony MBH10, Sony CP-ELS powerbank

exTNT
Příspěvky: 84
Registrován: 14 led 2016 17:16

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#10

Příspěvek od exTNT » 02 kvě 2017 21:13

Downgrade jsem dělal jen jednou, relativně nedávno, a běželo mi to. Ale full wipe je samozřejmě jistota.

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

pcpepik
Moderátor
Příspěvky: 1913
Registrován: 13 úno 2012 09:04
Typ zařízení: F5321, D5503, SK17i

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#11

Příspěvek od pcpepik » 03 kvě 2017 07:33

Downgrade mezi minoritními aktualizacemi v rámci jedné verze androidu teoreticky wipe nepotřebuje, to je pravda, velké skoky jako zmíněný přechod mezi hlavními verzemi Androidu se však bez vymazání uživatelských dat neobejde. Jak již psal @TomasARN výše, systém se v takových případech obvykle ani nespustí.
Přes SZ prosím jen soukromé a urgentní záležitosti, vše ostatní směřujte na fórum, děkuji!

exTNT
Příspěvky: 84
Registrován: 14 led 2016 17:16

Re: Nastaveni oznameni aplikaci

#12

Příspěvek od exTNT » 03 kvě 2017 08:08

Asi to opravdu bylo v rámci "generace", už si to fakt nepamatuju, vím, že jsem si řekl, že to risknu, a prošlo to, ale souhlas, full wipe je jistota.

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk
Odpovědět

Zpět na „XPERIA Z5 Compact“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host