X10 a ROMky

Vlajková loď společnosti Sony Ericsson pro rok 2010

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar

orange
Příspěvky: 212
Registrován: 11 led 2012 15:56

Re: X10 a ROMky

#61

Příspěvek od orange » 04 říj 2012 16:53

Mara232 píše:Tak, teď jsem ji nainstaloval, zatím jsem to poznal tak že je jiné startovací logo, co se týče všeho ostatního tak dám vědět později, verze jádra je 2.6.29.6-n5-1, takže vypadá že vše je ok, nainstaloval jsem to normálně přes recovery, takže nic složitého, co se týče taktu procesoru tak NO ftills jede absolutně bez problémů :good:
Zdarec. Po delší době se chystám nahodit jinou rom, ale jelikož mám nefunkční konektor, tak to nechci podělat, protože bych už asi potom mohl founa hodit z okna. SEUS a FT by mi nepomohl. Root a Xrecovery na telefonu mám, ve tvém příspěvku píšeš že jsi tuto rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1193001
instaloval jen přes Xrecovery. Chápu to dobře, že jsi najel do Xrecovery, udělal dalvik....bla..bla.., pak nainstaloval rom a potom v zápětí kernel a bylo hotovo? :)
Motorola T180, Siemens C35 a S35, SE T68, SE T610, SE T630, SE K700, SE K750, SE M600, SE G900, SE X1, SE X10 mini pro, SE X10, Sony Xperia Ion, Sony Xperia Z1
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#62

Příspěvek od mijakhany » 04 říj 2012 18:53

Tak to je odvaha. Na jaké rom a jádru jsi nyní? (jak jsi instaloval přes zálohu prerooted_X10i?) Případně bych mohl nahodit do mobilu a vyzkoušet zda na jádru běhá jak má. Myslim, ale že právě tato rom na oreg. jádře běhá taky a dá se udělat bypass pro nejrychlejší rom pro naší X10. :)
Uživatelský avatar

orange
Příspěvky: 212
Registrován: 11 led 2012 15:56

Re: X10 a ROMky

#63

Příspěvek od orange » 05 říj 2012 12:58

Jedu na klsicke original(prerooted) 2.3.3. Jadro je original,stejne to testnu pres x recovery:-D Dneska jsem tel pripojil k PC kabelem a ejhle,pripojil se mi,ale nenabiji..Takze zariskuji,protoze ta origos rom je pruda :o

PS: Jak udělám ten bypass jádra :oops: ?
Motorola T180, Siemens C35 a S35, SE T68, SE T610, SE T630, SE K700, SE K750, SE M600, SE G900, SE X1, SE X10 mini pro, SE X10, Sony Xperia Ion, Sony Xperia Z1
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#64

Příspěvek od mijakhany » 05 říj 2012 14:22

Oodkaz na nové jádro 2.6.29.6-n5-1: http://www.mediafire.com/?z8voe760ok24doy (nahodil ho Mida)
bypass jádra? - Instalace jádra je přes xrecovery - stejně jako rom. Toť vše :D
Uživatelský avatar

orange
Příspěvky: 212
Registrován: 11 led 2012 15:56

Re: X10 a ROMky

#65

Příspěvek od orange » 05 říj 2012 14:29

Ok díky za radu..Jdu do toho..Tak snad to nebude moje poslední mazlení s X10, jinak jako těžítko by se taky uživila 8) Když mi konektor fungoval moc jsem to neřešil, protože vždy pomohl SEUS, tak jsem měnil romku i 2x denně. No nic pak dám vědět jestli mobil nebo těžítko :oops:
Motorola T180, Siemens C35 a S35, SE T68, SE T610, SE T630, SE K700, SE K750, SE M600, SE G900, SE X1, SE X10 mini pro, SE X10, Sony Xperia Ion, Sony Xperia Z1
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#66

Příspěvek od mijakhany » 05 říj 2012 14:34

To klapne :wink: držím :good:
Uživatelský avatar

orange
Příspěvky: 212
Registrován: 11 led 2012 15:56

Re: X10 a ROMky

#67

Příspěvek od orange » 05 říj 2012 16:04

Tak uz pul hodky testuji a zatim vse ok,ani to nebolelo.Na x10 uz je tato rom docela ficak,narozdil od origo sneka.
Motorola T180, Siemens C35 a S35, SE T68, SE T610, SE T630, SE K700, SE K750, SE M600, SE G900, SE X1, SE X10 mini pro, SE X10, Sony Xperia Ion, Sony Xperia Z1
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#68

Příspěvek od mijakhany » 05 říj 2012 23:30

To souhlasím, ať ti slouží :D
Uživatelský avatar

Nurofen
Příspěvky: 130
Registrován: 08 srp 2012 18:33

Re: X10 a ROMky

#69

Příspěvek od Nurofen » 09 říj 2012 23:36

Ahojte, prosim o pomoc.
Mohol by byt niekto tak ochotny a mohol by mi sem priamo zaslat link konkretny link odkadial stiahnem. FUNKCNU ROMKU NA X10 TAKU NA KTOREJ FUNGUJE FOTAK AJ WIFI A NAINSTALUJEM JU JEDNODUCHO CEZ XRECOVERY?

skusal som tuto, naistalovala sa, vsetko prebehlo v poriadku, problem bol že nešlo WIFI http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1528956

Nejaku taku, hlavne aby sla jednoducho naistalovat cez xrecovery a bola zaroven co najlepsia, najmodernesia, najmenej ramky zaberala a podobne a HLAVNE aby na nej vsetko islo a najma wifi..

Dakujem za priamy fungujuci link.
Verný značke:

Ericsson A1018 -> SE T630 -> SE K700 -> SE S700 -> SE K810 -> SE C510 -> SE G700 -> SE X8 -> SE X10 -> Sony XU -> Sony XP -> Sony Z1c
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mara232
Příspěvky: 293
Registrován: 11 led 2012 15:32
Bydliště: Halenkov

Re: X10 a ROMky

#70

Příspěvek od Mara232 » 10 říj 2012 10:42

Třeba tu co mám já, stačí jen nahrat přes xcovery tuhle rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1193001 a potom zase přes xcovery(pokud máš unlock) tohle jádro http://www.mediafire.com/?z8voe760ok24doy (rom http://www.mediafire.com/?zhdzap0cek4pkvh ) zkus a napiš :wink: je fakt dobrá :good:
root/unlock bootloader/CWM
Uživatelský avatar

Nurofen
Příspěvky: 130
Registrován: 08 srp 2012 18:33

Re: X10 a ROMky

#71

Příspěvek od Nurofen » 10 říj 2012 10:56

Unlock bootloader? a ked nie je? tak to nepojde nahrat? No ja neviem ci tam je unlock bootloader. Je tam spraveny root cez flashtool ale ci je odomknuty bootloader netusim, nechcem ten telefon odpalit, nie je to moj telefon.

To jadro sa nahrava rovnakym sposobom ako romka? Instal custom zip form SD card?
Pred alebo po tom ako nainstalujem romku?

Mal som niekolko verzii tych flashtoolov a zase doprdele nemam ten co bol robený konkretne priamo rovno len na X10, mal to aj v nazve a tam sa vyslovene len klikalo na okienka a spravil sa root, naistalovalo sa xrecovery a myslim ze tam bol aj unlock bootloader-okienko. Ja som tam kedysi prave cez tento spravil ten root a naistaloval xrecovery, unlock bootloader si nespominam ze by som robil...
..Ale zase ked som neskoršie sebe robil na xperiu P tak tam bolo treba najprv odomknut bootloader a potom sa az dal spravit root.
Naposledy upravil(a) Nurofen dne 10 říj 2012 12:18, celkem upraveno 1 x.
Verný značke:

Ericsson A1018 -> SE T630 -> SE K700 -> SE S700 -> SE K810 -> SE C510 -> SE G700 -> SE X8 -> SE X10 -> Sony XU -> Sony XP -> Sony Z1c
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#72

Příspěvek od mijakhany » 10 říj 2012 11:50

Jak píše mara, ale neodemikej bootloader:
1. Stáhni a nakopíruj rom i jádro na SD Kartu.
2. Nainstaluj ROM přes Instal custom zip form SD card restart po 3 min.
3. Nainstaluj jádro přes Instal custom zip form SD card, toť vše.

Tato rom je založená na bajpasu jádra, tzn. je i na lock bootloader a je opravdu bezvadná, vše maká jak má atd.
Případně se podívej o stránku zpět, kde jsme o ní dabatili :wink:
Uživatelský avatar

predator
Příspěvky: 455
Registrován: 29 led 2012 17:03
Bydliště: Prešov

Re: X10 a ROMky

#73

Příspěvek od predator » 10 říj 2012 12:22

Mara232 píše: Třeba tu co mám já, stačí jen nahrat přes xcovery tuhle rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1193001
Tuto som skusal a bola neskutocne pomala, sekala hrozne, pohyb medzi obrazovkami, mozno na urovni 5 fps, reakcie take, ze najem sa skor, hroza proste, furt som mal pocit ze je to romka postavena na ICS a nie na GB. Tak som vyskusal tuto http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1686110 a ta je priam bleskurychla, parada proste.
CMD J-70 -> T310i -> K750i -> K810i -> X10i -> XS -> XZ2 -> X?
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#74

Příspěvek od mijakhany » 10 říj 2012 18:03

Predator: Nevím na jakém jádru jsi ji testoval, ale na jádře 5.1, po přetaktování na 1228 mám bodů 3480. Víc jsem ze své X10 nikdy nevymáčkl.
Rom, kterou doporučuješ používám od vydání a souhlas, je vynikající a zatím na ní zůstávám, ale tak rychlá není.
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#75

Příspěvek od mijakhany » 10 říj 2012 21:38

Achtojan brzy vydá závěrečnou novou rom a x10forevers taky, ale oba už přesedlali na jiný mobil. Je to škoda, ale komunita X10 bude po odchodu těchto dvou rychle upadat a bude to jako tady na xperia.cz (mám na mysli komunitu X10) :cry:
Jsem zvědav s čím se rozloučí. Po té se začnu nejspíš taky poohlížet po nástupci .....
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mara232
Příspěvky: 293
Registrován: 11 led 2012 15:32
Bydliště: Halenkov

Re: X10 a ROMky

#76

Příspěvek od Mara232 » 11 říj 2012 12:46

To je docela smůla, taky si myslím že jak ti dva odejdou tak x10 půjde do kytek, je to sice smůla, ale jednou to muselo přijít, co se týče te rom, nechápu jakto že to bylo tak pomalé, mě to švihá pěkně :wink:
root/unlock bootloader/CWM
Uživatelský avatar

predator
Příspěvky: 455
Registrován: 29 led 2012 17:03
Bydliště: Prešov

Re: X10 a ROMky

#77

Příspěvek od predator » 11 říj 2012 22:38

nema zmysel podporovat stare telefony az v takej miere. Z toho telefonu je uz asi vymackany max. vykon, dalej uz nejde a aj tak to na ICS nestaci, cize to chapem. A malo ludi pouziva X10 ako svoj hlavny mobil, aj ja ako len zalozny, prip. na hranie, prim uz hra SXS. Ale co sa tyka tej ROMky co som teraz nahodil, tak ten telefon je poriadne rychly. Asi len kupim novu baterku a mam este celkom slusny telefonik
CMD J-70 -> T310i -> K750i -> K810i -> X10i -> XS -> XZ2 -> X?
Uživatelský avatar

Nurofen
Příspěvky: 130
Registrován: 08 srp 2012 18:33

Re: X10 a ROMky

#78

Příspěvek od Nurofen » 14 říj 2012 14:18

No ahojte Vami odporučana ROM(konkretne marou) Bola jednoducho a uspešne nainštalovana ako bolo v popise napisane
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1193001
Lenže, seká a niesu v nej SMS-ky. Ja neviem čo je to za blbosť, ale vraj tam niesu SMS-ky.
Takze budem muset vyskušat inu.
Predator. Ta romka ktoru si tu dal. Ma funkčny Fotak, wifi a vlastne vsetko ostatné?
Ide ju jednoducho nainstalovat cez xrecovery? nepotrebuje bajpas jadra?
Mozem mi v skratke napisat co pri nej treba a zaroven mi poslat presny link kde ju hned stiahnem?
Dakujem

PS: predator z tvojho podpisu som zistil, že poslednych 5 mobilv sme mali bud uplne rovnakych alebo velmi podobnych:) len s tym rozdielom ze ja som mal medzi 310i a K700 este T630 a medzi K700 a K810 este S700:)
Verný značke:

Ericsson A1018 -> SE T630 -> SE K700 -> SE S700 -> SE K810 -> SE C510 -> SE G700 -> SE X8 -> SE X10 -> Sony XU -> Sony XP -> Sony Z1c
Uživatelský avatar

predator
Příspěvky: 455
Registrován: 29 led 2012 17:03
Bydliště: Prešov

Re: X10 a ROMky

#79

Příspěvek od predator » 14 říj 2012 15:02

wifi funguje normalne, velmi som tym telefon nefotil, ale fotak funguje tiez :-) a instalovane cez xRecovery.
Odkaz mas tu
http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=1210
potrebujes odomknuty bootloader
CMD J-70 -> T310i -> K750i -> K810i -> X10i -> XS -> XZ2 -> X?
Uživatelský avatar

mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 a ROMky

#80

Příspěvek od mijakhany » 17 říj 2012 21:11

Velmi dobrá zpráva je, že se vrátil do komunity FeraVolt :Yahoo!:
Připravuje novou rom ICS verze 2. Mám to štěstí (jsem jeden ze 3), že mi dovolil testovat jeho rom. :D
Zatím má chybky, které stále opravuje - jinak veliká spokojenost.
Odpovědět

Zpět na „XPERIA X10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host