X10 ROM JB 4.2.2 (scritch007)

Vlajková loď společnosti Sony Ericsson pro rok 2010

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

X10 ROM JB 4.2.2 (scritch007)

#1

Příspěvek od mijakhany » 16 úno 2013 09:22

Tato verze není pro každodenní použití, proto beta verze.
Testováno: Wifi,Bluetooth, GPS,Telefon, SMS, data, Fotoaparát, volání
Nefunguje: Video, a další
Rom: http://wuala.com/CMX10-Android/Android
Kernel je stejný jako CM10, použijte ramdisk v kernel.ftf včetně uvnitř souboru rom zip
Instalace stejném zařízení jako vždy. Flash jádro, které je zahrnuto v ROM.zip, pak blikat ROM v Recovery
ObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek

Původní vlákno scritch007: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2149922

Přidávám vlastní snímky aktuálně z verze 2.1
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) mijakhany dne 26 bře 2013 18:07, celkem upraveno 5 x.
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#2

Příspěvek od mijakhany » 16 úno 2013 09:42

Instalace mi proběhla korektně, ale stále mi na obrazovku vyskakuje hláška: Unfortunately,the process com.android.phone has stopped. (Bohužel, proces com.android.phone zastavil.) Nevím jestli jsem správně přeložil větu použijte ramdisk v kernel.ftf včetně uvnitř souboru rom zip (Kernel is same as CM10, use the ramdisk in kernel.ftf included inside rom zip file) Smazal jsem data - Wipedata/factory reset, wipe cache a wipe dalvik. Stejná hlaška je na jádru v18.ftf i na fera jádru. Na xda však tento problém nikdo nemá. :)
Jinak jsem nezaznamenal rozdíl o proti cm10.
Uživatelský avatar

Mida
Příspěvky: 103
Registrován: 08 bře 2012 23:33

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#3

Příspěvek od Mida » 16 úno 2013 11:56

Vyvojář scritch se činí, ještě kdyby se jim podařilo i t "nové" jádro, tak by to byla paráda.
Ale i tak je to radost :)

Nezkoušel jsi test v Antutu??
Uživatelský avatar

Jozef Cmar
Administrátor
Příspěvky: 14169
Registrován: 18 pro 2011 09:50

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#4

Příspěvek od Jozef Cmar » 16 úno 2013 12:03

Mám chvíli čas, takže asi taky zkusím... KDyžtak sem dám nějaké malé video... Stejně potřebuji znova odemknout BL na své X10, abych mohl dodělat návody...
Obrázek
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#5

Příspěvek od mijakhany » 16 úno 2013 13:43

Mida: antutu jsem nezkoušel, právě pro hlášku, která mě všude otravně doprovází. Znovu jsem ztáhnul a nainstaloval. Bohužel se stejným výsledkem. :x
Počkám jak Josef. Nějak mě nenapadá v čem to vězí. Zkoušel jsem i jádro scritch V17 i Xperia-X10_CWM-6.0.2.5-JB-4.1.2_x10forevers.ftf sestejným výsledkem, jen nevím proč to ostatním jede bez problému.
Uživatelský avatar

Mida
Příspěvky: 103
Registrován: 08 bře 2012 23:33

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#6

Příspěvek od Mida » 19 úno 2013 13:12

mijakhany:
Scritch na této stránce: http://forum.xda-developers.com/showthr ... 922&page=3 odpovídá jedenomu uživately, který měl uplně stejný problém jako ty.

Také mu to psalo: Unfortunately,the process com.android.phone has stopped.
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#7

Příspěvek od mijakhany » 21 úno 2013 23:36

Vyjádření jsem četl, ale radu/nápravu jsem neobjevil. Já jsem otestoval všechny dostupné jádra pro cm10 a vždy se stejným výsledkem. Podle mě je to v rom. :Search:
Uživatelský avatar

Mida
Příspěvky: 103
Registrován: 08 bře 2012 23:33

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#8

Příspěvek od Mida » 07 bře 2013 16:00

Nějaké nové info o vývoji:

Scritch včera na XDA psal, že už mu funguje wifi a bluetooth,
a s nějakými problémy wifi a usb tethering také funguje!!!

A fotoaparát mu funguje kromě rozlišení 8MP, prý kvůli paměti ram. Že prý asi odstraní defaultní aplikaci fotoaparát.
A asi se to budeme muset řešit aplikací třetích stran,že možná nějaká aplikace i mohla těch 8Mpix zvládnout.

Tak že by jsme už byly opravdu na hardwarovým omezení našich telefonů.

Tipuji že na androidu verze 5 se vývoj už definitivně zastaví,náš telefon na to nebude mít jednoduše ram. Pokud teda nějaký šikovný developer vůbec android 5
na náš telefon portuje. Snad scritch vydrží!! :)
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#9

Příspěvek od mijakhany » 07 bře 2013 16:52

jj, taky jsem o četl, ale o vydaní verzi 2 zatím nebo řečeno nic. Do té doby nebudu testovat. Co se týče nároku na android 5, jsem četl že by mohli být dokonce menší než poslední 4.2 tak uvidíme. Každopádně se ho já jako na hlavním mobilu už nedočkám, ale pokud vyjde tak neodolám a rozhodně vyzkouším :D
Uživatelský avatar

Mida
Příspěvky: 103
Registrován: 08 bře 2012 23:33

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#10

Příspěvek od Mida » 14 bře 2013 21:16

Dnes byla vydána verze 2.
Už máme funkční bluetooth, wifi a další věci :)
Odkaz je stále stejný...máme už i samostatné jádro ftf , stahovat ve složce kernel.

Podle ohlasu na XDA je v menu plynulejší než CM1O ale občas tuto rom doprovázejí náhodné restarty. hmm? :oops:

Tak uvidíme... :)
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1 beta pro XPERIA X10 - dojmy, zkušenosti

#11

Příspěvek od mijakhany » 16 bře 2013 08:14

Jak píšeš. Frčím na ní druhý den a měl jsem z ničeho nic 2x černou obrazovku (při změně thémata), ale žádný restart.
Pár drobných změn o proti 4.1.2 proběhlo:
Fotoaparát - hezčí prostředí. Zde mě trochu zarazilo možnost natočení videa, které se jako uloží, ale nelze přehrát. Při hledání souboru není k nalezení.
Zámek - stačí jen podržet a je to. Jen nevím jak nastavit do zámku počasí a kalendář jako na 4.1.2
Hodiny - widget je i s počasím
Notifikační lišta - jiný vzhled atd.

Jinak je rom plně použitelná a pokud poběží takto svižně - zůstane v telefonu na stálo. Zas něco nového pro mou královnu :Yahoo!:
Uživatelský avatar

Mida
Příspěvky: 103
Registrován: 08 bře 2012 23:33

Re: cm10.1/4.2.2 pro X10 - dojmy, zkušenosti

#12

Příspěvek od Mida » 16 bře 2013 09:52

Android je verze 4.2.2.??

No tak s tím videem to je fakt divný!!
Kdyby to tak šlo přehrát nějakým spešl programkem a nebo v komplu,hmm...

A ty ten soubor s videem najdeš ale nejde přehrát??
A nebo se to "jakože nahrává" ale pak ten nahranej soubor nejde nikde najít?
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1/4.2.2 pro X10 - dojmy, zkušenosti

#13

Příspěvek od mijakhany » 16 bře 2013 12:51

Ano verze 4.2.2
Obrázek
K videu: Nahrávat jde, ale po otevření z aplikace kamera - vidím soubor, který mohu otevřít pomocí BSplayer či interním přehrávačem, Vždy ale vyskočí hláška: tento soubor nelze přehrát. Poté není vidět ani v aplikaci kamera nebo na kartě. Když už se tváří, že nahrává tak jsem zvedav jestli to scritch zprovozní.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1/4.2.2 pro X10 - dojmy, zkušenosti

#14

Příspěvek od mijakhany » 16 bře 2013 16:47

Tak na kameře se skutečně pracuje :Yahoo!:
Tof37 nechce víc říct aby to nezakřiknul, tak uvidíme :)

PS: našel, nahrané video je uloženo na kartě v DCIM. VID_20130316_124939.mp4 - pro zatím nelze ničím přehrát. Někdy se nějaká data uloží, někdy ne.
Uživatelský avatar

Mida
Příspěvky: 103
Registrován: 08 bře 2012 23:33

Re: cm10.1/4.2.2 pro X10 - dojmy, zkušenosti

#15

Příspěvek od Mida » 16 bře 2013 19:03

No tak to jsem zvědav,jestli to dají dokupy! :)

A když bys to video vytáhl z telefonu a zkusil ho v nějakým editoru na PC co podporuje všelijaké formáty otevřít? Hm?
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: cm10.1/4.2.2 pro X10 - dojmy, zkušenosti

#16

Příspěvek od mijakhany » 16 bře 2013 20:07

Zkoušel jsem v Any DVD: Nelze získat mediální informace z video souboru.
Díky Scritch a jeho týmu nespěchám s koupi nového mobilu a stále se mám v čem hrabat :D
Uživatelský avatar

djpupeeck
Příspěvky: 55
Registrován: 31 led 2012 15:59
Bydliště: Most

Re: X10 ROM JB 4.2.2 (scritch007)

#17

Příspěvek od djpupeeck » 24 bře 2013 08:02

ahoj,můžete prosím někdo jsem nahodit nějaké screeny,jak vypadá menu,klávesnice,kontakty atd.těch 6 nahoře mi nic neřeknou,když si říkal mijakhany že je nejhezčí :Yahoo!:
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 ROM JB 4.2.2 (scritch007)

#18

Příspěvek od mijakhany » 25 bře 2013 11:33

Večer je snad hodím a doplním na začátek vlákna,ale nečekej radikální změnu. Vzhled je 4.2.2, který je prostě povedený a podobný 4.1.2. Jen zámek mi vyhovuje na 100%, líbý se mi foťák a maličkosti.
Někdy a to nepravidelně mám zásek v rolovací liště a restar při zapnutí internetu. Jinak vše OK.Nestíhám číst poznatky na XDA tak nevím jestli je to u více lidí.
Uživatelský avatar

djpupeeck
Příspěvky: 55
Registrován: 31 led 2012 15:59
Bydliště: Most

Re: X10 ROM JB 4.2.2 (scritch007)

#19

Příspěvek od djpupeeck » 25 bře 2013 15:42

to je v poho,nahoď jen ty věci které nejsou totožné s 4.1.2,zámek atd.dík
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mijakhany
Příspěvky: 1395
Registrován: 25 led 2012 19:34
Typ zařízení: LG G6 6gb dual
Bydliště: Hradec Králové

Re: X10 ROM JB 4.2.2 (scritch007)

#20

Příspěvek od mijakhany » 25 bře 2013 22:47

Dnes nam umrel kralik,tak truchlime. Zitra

Odesláno z mého Honor 2 pomocí Tapatalk 2
Odpovědět

Zpět na „XPERIA X10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host