Žádný signál GPS

Střední třída pro rok 2015 nabízí 2 GB RAM
Odpovědět

Autor tohoto vlákna
simsajakub
Příspěvky: 3
Registrován: 16 úno 2016 14:23

Žádný signál GPS

#1

Příspěvek od simsajakub » 16 úno 2016 14:29

Zdravím chlapi,koupil jsem telefon.Vše bylo bez problémů,až do doby,kdy jsem potřeboval navigaci.zkusil jsem jak zabudované mapy tak i jiné apky,ale nic.Prostě mi to nemůže najít telefon,když to zapnu tak jsem někde v poli a skáču po asi 5km.PMáte s tím někdo zkušenosti?Nechce se mi to dávat reklamavat,třeba to bude jen hloupost.Dík

Markusenka
Příspěvky: 399
Registrován: 01 úno 2014 16:19

Re: Žádný signál GPS

#2

Příspěvek od Markusenka » 16 úno 2016 15:00

Ahoj. Nastav si přesnost určování polohy - režim z varianty úspora baterie na vysoká přesnost a zkus zda se to zlepší.
Mára

Autor tohoto vlákna
simsajakub
Příspěvky: 3
Registrován: 16 úno 2016 14:23

Re: Žádný signál GPS

#3

Příspěvek od simsajakub » 16 úno 2016 15:03

Markusenka píše:Ahoj. Nastav si přesnost určování polohy - režim z varianty úspora baterie na vysoká přesnost a zkus zda se to zlepší.
Mára

Ahoj,díky,ale tak to nastavené mám...
Uživatelský avatar

Jozef Cmar
Administrátor
Příspěvky: 11034
Registrován: 18 pro 2011 09:50

Re: Žádný signál GPS

#4

Příspěvek od Jozef Cmar » 16 úno 2016 15:39

A už jsi někdy polohu fixnul? Spíše to nastav na pouze zařízení a dej tomu poprvé čas, co mám zkušenost, tak úplně první fixace občas bývá prostě problém...
Obrázek

Autor tohoto vlákna
simsajakub
Příspěvky: 3
Registrován: 16 úno 2016 14:23

Re: Žádný signál GPS

#5

Příspěvek od simsajakub » 16 úno 2016 21:23

Jozef Cmar píše:A už jsi někdy polohu fixnul? Spíše to nastav na pouze zařízení a dej tomu poprvé čas, co mám zkušenost, tak úplně první fixace občas bývá prostě problém...
Ahoj,tak jsem to zkoušel,je fakt,že mě to našlo a celkem rychle a i fungovala,ale nebylo to ono.A když jsem to dal zpět na vysokou přesnost,tak zas nic.Tak nevím.ale díky všem za další názory.

squrrel
Příspěvky: 102
Registrován: 09 úno 2015 17:35
Typ zařízení: M2, M4 Aqua

Re: Žádný signál GPS

#6

Příspěvek od squrrel » 02 bře 2017 18:36

zdravím,tak jsem se stal majitelem sony M4 Aqua a do ted jsem použival svou starou m2 na navigaci a s vypadaváním signálu GPS jsem se nějak smířil,ale co předvádí tenhle přístroj ,to jsem nezažil.každých 3 kilometry ztratí signál a cesta jenom 9 kilometru do práce je masakr a to jsem se těšil až pojedu na dovolenou a už jí mám zkaženou.
Nemáte nějakej tip jak to spravit?samozrejmě mám poslední verzi 26.3.A.1.33 a i přežehlení Xperia Companion a nic nepomohlo.
děkuji za odpověd :)
Uživatelský avatar

kubanec86
Příspěvky: 108
Registrován: 30 srp 2012 01:05

Re: Žádný signál GPS

#7

Příspěvek od kubanec86 » 02 bře 2017 19:53

No, nevím jak ostatní, ale já s navi nemám problém, jak ve městě tak na volným prostoru, po celé EU. Naviguju přes iGo Primo.. Zkus si stáhnout GPS Status https://play.google.com/store/apps/deta ... gpsstatus2 a zkus vypozorovat kolik družic vidí a ke kolika se fixuje...

A to jsem v baráku
Obrázek

squrrel
Příspěvky: 102
Registrován: 09 úno 2015 17:35
Typ zařízení: M2, M4 Aqua

Re: Žádný signál GPS

#8

Příspěvek od squrrel » 03 bře 2017 08:45

Hojky, takže jsem dneska zkoušel a za jízdy to vypadává stejně i stou aplikací, satelity to najde až po třeba po minutě a je jich třeba 8 a najednou zmizí a začne to od znova. Ještě taková blbá otázka :flašnul jsem ten telefon z 5.0 verze od Vodafonu na tu nejnovější, co jsem psal,ale ne od vodafonu ale ce1. Nemůže ještě být zakopaný pes v tomhle? Ještě jsem zapomněl mám teď t-mobile simku v něm.
Uživatelský avatar

kubanec86
Příspěvky: 108
Registrován: 30 srp 2012 01:05

Re: Žádný signál GPS

#9

Příspěvek od kubanec86 » 03 bře 2017 08:59

Jakou máš customizaci ROM by na to nemělo mít vliv a vložena simka toho a toho operátora taky.. Jestli se ti to chová takhle, zkusil bych tovární nastavení a pokud nepomůže tak reklamace. Dělalo mi to podobně u samsungu, reklamoval se a pak to bylo ok, byl spatnej gps modul.

squrrel
Příspěvky: 102
Registrován: 09 úno 2015 17:35
Typ zařízení: M2, M4 Aqua

Re: Žádný signál GPS

#10

Příspěvek od squrrel » 03 bře 2017 15:17

takže novej poznatek :) kamarád ma tu samou vzal jsem je vedle sebe a jemu to naběhlo během 2 minut a mě to furt hledalo na tom samém miste.
takže jde na reklamaci :) pak písnu ,jak sem dopadl

squrrel
Příspěvky: 102
Registrován: 09 úno 2015 17:35
Typ zařízení: M2, M4 Aqua

Re: Žádný signál GPS

#11

Příspěvek od squrrel » 23 bře 2017 12:02

zdravím ,takže telefon je doma a nic tam nevyměnili a jen přehráli software 8) no tohle jsem dělal několikrát a stejně mi to nepomohlo ,no každopadně se to chová uplně jinak a gps nevipadává :D

danni
Příspěvky: 101
Registrován: 06 říj 2013 23:17

Re: Žádný signál GPS

#12

Příspěvek od danni » 30 bře 2017 21:48

tiez mam problem s vypadavanim gps v navigacii, nie je nejaka mmoznost ako vymazat data ci tak nejak? u stareho vivazu som to mazal podla nejakeho postupu
uz mi to lezie strasne na nervy asi pojde na reklamacku, znovu ked ze do prveho mi zatieklo a tiez tam vypadaval signal gps ale nie tak casto no po reklamacii koli tej vode mi dali druhy kus a tu to je strasne s tym gps

squrrel
Příspěvky: 102
Registrován: 09 úno 2015 17:35
Typ zařízení: M2, M4 Aqua

Re: Žádný signál GPS

#13

Příspěvek od squrrel » 31 bře 2017 08:00

zdravím ,no já jak jsem psal výše ,tak jsem zkoušel ruzné verze softwaru a nic nepomohlo ,oni nahrali nove software v reklamaci a udajne nic stím nic nedělali(neverím tomu) a ja jsem stejně prehrál jejich software vodafonu na ce1 a funguje to .podle me tam něco museli přitáhnout ,protoze ten mobil se chová při načítaní gps uplně jinak.ješte to spouštím stim gps toolbox a jede to .

danni
Příspěvky: 101
Registrován: 06 říj 2013 23:17

Re: Žádný signál GPS

#14

Příspěvek od danni » 09 dub 2017 15:38

zajtra ho odnesiem na reklamaciu, potom co som ho v aute skoro vyrutil z okna ked vypadavalo a ja 3x zle odbocil... neexistuje aby telefon v dnesnej dobe mal taky to problem s GP a to prva M4 ktoru som reklamoval pre vodu tak tam islo gps normalne, uz som tak nastvany ze si od sony asi dalsi telefon nekupim
Uživatelský avatar

vitvalecka
Moderátor
Příspěvky: 837
Registrován: 11 dub 2012 15:43
Typ zařízení: Xperia XZ2
Bydliště: Uherský Brod

Re: Žádný signál GPS

#15

Příspěvek od vitvalecka » 09 dub 2017 20:33

Můžeš ještě zkusit Service Menu -> Service Tests -> GPS -> Purge assistance data.
Sestra měla se Z5 v poslední době velké problémy s fixem GPS a tohle jí prý pomohlo.

Odesláno z mé Xperie Z3 Dual pomocí Tapatalk
Moje kousky: SE T300 -> Nokia 3310 -> SE K750i -> SE C510i -> Xperia S -> Xperia SP -> Xperia Z1 -> Xperia Z3 Dual -> Huawei P8 Lite -> Xperia XZ2
Domácí ZOO: Xperia X10i, mini pro, Arc S, U, S, SP, Z1, Z1 Compact, E1, Z3 Compact, XZ1, XZ2 - Nokia 6 - Huawei P8 Lite - Nokia 3310 - SE T300 - SE T610 - SE K510i - SE K700i - SE K750i - SE K770i - SE K800i - SE C510i - SE W200i
RIP: Xperia T - Xperia Z3 Dual - Xperia Z5 Dual
Uživatelský avatar

kubanec86
Příspěvky: 108
Registrován: 30 srp 2012 01:05

Re: Žádný signál GPS

#16

Příspěvek od kubanec86 » 09 dub 2017 20:45

Jen pro upřesnění. Do servisního menu se dostaneš zadáním jako hovor *#*#7378423#*#*

danni
Příspěvky: 101
Registrován: 06 říj 2013 23:17

Re: Žádný signál GPS

#17

Příspěvek od danni » 25 dub 2017 12:23

len chcem doplnit ze to pomohlo, diky chlapi usetrili ste mi cas na reklamacke... akurat je este nutne restartovat telefon
pre taku blbost byt 3 tyzdne bez telefonu :( to nechces

Ushaczech
Příspěvky: 155
Registrován: 09 úno 2015 02:12

Re: Žádný signál GPS

#18

Příspěvek od Ushaczech » 25 dub 2017 13:18

Super! Jen abych doplnila bratra @vitvalecka, čas od času to musím udělat znovu. Většinou to smažu třikrát za sebou a nemusím ani restartovat.

Odesláno z mé Zajac5 Dual pomocí Ťapkaťapk.
Nokia 3310 -> SE T300 -> SE T610i -> SE K800i -> SE X10i -> Xperia T -> Xperia Z1 -> Xperia Z3 Dual -> Huawei P8 Lite -> Xperia Z5 Dual

A také SE K750i, SE K700i, SE Xperia Mini pro, SE Xperia Arc, Sony Xperia U, S, SP, E1, Z1 Compact, Z3 Compact
Odpovědět

Zpět na „XPERIA M4 Aqua/M4 Aqua Dual“