Před aktualizací systémových aplikací tak máte k dispozici téměř 9 GB volného prostoru a to byla v minulosti nevídaná hodnota. Dříve jsem za to výrobce kritizoval, vývojáři ale ukázali, že umí pracovat skutečně velmi dobře a situace je z mého pohledu nyní výborná. Samozřejmě, že by teoreticky mohla být ještě lepší, ale musíme být realisté. Už takto se jedná o výrazný posun a výrobce si zkrátka zaslouží pochvalu. Navrch byly přidány srpnové bezpečnostní záplaty operačního systému Android, model XPERIA XA tak opět nabízí větší bezpečnost. Také rychlost je výborná a po několika dnech používání mohu prohlásit, že toto je nejlepší firmware, jaký byl zatím pro tento přístroj uvolněn. jaké jsou vaše dojmy?
Firmware 33.3.A.1.97 pro model Sony XPERIA XA je super
-
Autor tohoto vlákna - Administrátor
Firmware 33.3.A.1.97 pro model Sony XPERIA XA je super
Už jsem se začínal obávat, že podpora pro modely Sony XPERIA XA a XPERIA XA Ultra je u konce, výrobce mě ale minulý týden příjemně překvapil aktualizací na firmware 33.3.A.1.97. Ten přináší hned několik příjemných změn. Samozřejmostí jsou nové bezpečnostní záplaty operačního systému Android, radost mám ale také z dalšího zvýšení rychlosti telefonu a potěší také větší kapacita dostupné paměti v interním úložišti.
Před aktualizací systémových aplikací tak máte k dispozici téměř 9 GB volného prostoru a to byla v minulosti nevídaná hodnota. Dříve jsem za to výrobce kritizoval, vývojáři ale ukázali, že umí pracovat skutečně velmi dobře a situace je z mého pohledu nyní výborná. Samozřejmě, že by teoreticky mohla být ještě lepší, ale musíme být realisté. Už takto se jedná o výrazný posun a výrobce si zkrátka zaslouží pochvalu. Navrch byly přidány srpnové bezpečnostní záplaty operačního systému Android, model XPERIA XA tak opět nabízí větší bezpečnost. Také rychlost je výborná a po několika dnech používání mohu prohlásit, že toto je nejlepší firmware, jaký byl zatím pro tento přístroj uvolněn. jaké jsou vaše dojmy?

Re: Firmware 33.3.A.1.97 pro model Sony XPERIA XA je super
Preji hezky vecer me se telefon zacal pred nekolika tydny sam vypinat. Je jedno jestli je baterka nabita nebo vybita, proste sahnu po telefonu a najdu ho vypnuty..
Vubec netusim z ceho by to mohlo byt.. Telefon byl kupovany v zahranici, ale jestli se tehle aktualizace take dockam, treba se to spravi
Vubec netusim z ceho by to mohlo byt.. Telefon byl kupovany v zahranici, ale jestli se tehle aktualizace take dockam, treba se to spravi
P. S. Jinak bych s telefonem byla spokojena, slape rychle a nemam mu snad co vycist, az na trohu prehrivani, ale to mi prijde se nejak uz zlepsilo
-
Ten firmware můžete aktualizovat ručně, návod tu j. Pokud ho máte ze zahraničí, tak stejně asi moc se zárukou nevymyslíte.
Děkuju, všimla jsem si
Nicméně na to jsem velký antitalent, takže si asi raději počkám
snad brzy přijde.. aktualizace na Android 7 měla s oficiálním vydáním zpoždění asi 14 dní..

Už čekat nemusíš a je to venku pro CE1
SE K320i, SE D750i, Xperia E, Xperia L, Xperia Z, Xperia Z2
-
- Moderátor
- Typ zařízení: Xperia X lime gold
Jenomže Terezka teď žije v Irsku a telefon kupovala lokálně od jiné dívky - pokud mě paměť neklame
.
Každopádně paráda, že už je i pro CE1!

Každopádně paráda, že už je i pro CE1!
1. Sony Xperia X + SONY MW 1 (SWHP)
2. Sony Xperia SP + ROOT + SONY MW 1 (SWHP)
3. Sony Xperia E4g + ROOT
-
Zdravim, ma uz niekto nainstalovany CE1 a podeli sa o svoje postrehy, zmeny, funkcnost?
Verbatim
Zdravim a diky, pamet neklame
Jinak jsem zpatky natrvalo v cechach, asi dva mesice, a dnes mi aktualizace naskocila i na muj telefon tak uvidíme
Zdravim a diky, pamet neklame
Jinak jsem zpatky natrvalo v cechach, asi dva mesice, a dnes mi aktualizace naskocila i na muj telefon tak uvidíme
-
Zdravim, po restarte telefonu sa mi zmeni velkost pisma systemu z velkej na predvolenu.
Takze ak chcem mat pismo velke, musim to po spusteni vzdy nastavit...
Stretol sa s tym niekto, pripadne postrehli ste nejake ine zmeny po poslednom update?
Takze ak chcem mat pismo velke, musim to po spusteni vzdy nastavit...
Stretol sa s tym niekto, pripadne postrehli ste nejake ine zmeny po poslednom update?
Zdravim,
Mam otazku, zda Xperia XA podporuje funkci Odemceni telefonu poklepanim na displej?
Ptam se proto, ze v napovede v telefonu je tato funkce zobrazena, ale v nastaveni ji nemohu nikde najit.
Diky
Mam otazku, zda Xperia XA podporuje funkci Odemceni telefonu poklepanim na displej?
Ptam se proto, ze v napovede v telefonu je tato funkce zobrazena, ale v nastaveni ji nemohu nikde najit.
Diky
-
- Moderátor
- Typ zařízení: Xperia X lime gold
Řada XA nikoliv a z novinek roku 2017 (bez ohledu na cenovou hladinu) už žádný model. Bohužel...
1. Sony Xperia X + SONY MW 1 (SWHP)
Podpora pro tento model byla prachmizerná. Telefon se začal prodávat v červnu 2016 a poslední aktualizaci dostal v září 2017. Čekal jsem že výrobce uvolní aspoň 7.1.1, ale nestalo se tak, ani bezpečnostní záplaty nechodí. Za mě má Sony za podporu tohoto modelu 
Xperia XZ1 Moonlit Blue G8342, Xperia SP Black C5303 Fw. CE1.205
-
No zdá se, že XA se ignoruje... Prostě Mediatek a Sony dohromady tolik nekamarádí.
V květnu budu fasovat nový firemní telefon. Nevím, jestli to bude XA2 nebo XZ1 compact nebo Sony už ne... nicméně si i tak myslím, že podpora pro XA byla dobrá. Poslední aktualizace 33.3.A.1.97 je naprosto skvélá a telefon poslala výš.
Další bezpečnostní aktualizace asi již moc nemůžeme očekávat... je to prostě už starý model - takový je trend - každý rok nová vlajková loď + odlehčené verze.
Další bezpečnostní aktualizace asi již moc nemůžeme očekávat... je to prostě už starý model - takový je trend - každý rok nová vlajková loď + odlehčené verze.
-
Osobně bych tedy ještě jednu aktualizaci čekal už proto, že poslední aktualizace nebyla uvolněna pro všechny regiony.