Pomoc, Rady

První telefon z portfolia roku 2013 nabídne Android Jelly Bean i Dual SIM variantu

Autor tohoto vlákna
petaQ4
Příspěvky: 13
Registrován: 19 dub 2013 20:58

Pomoc, Rady

#1

Příspěvek od petaQ4 » 19 dub 2013 21:15

Zdravím, chtěl by se poptat zda máte někdo podobný problém.
Po zakoupení telefonu jsem na ploše měl widget (fotografie video) je to takovej mlejnek co ukazuje fotky a videa z celého telefonu i SD karty :-)

Problém je, že mi na ploše zabíral místo asi 2x2 ikonky, pak jsem widget odstranil a když jsem ho chtěl zase vrátit tak již nevyžaduje plochu 2x2 ale 4x4 což je již půlka plochy stránky!
Widget nemá žádné nastavení ani neumožňuje změnu velikosti při podržení, nevíte jak je to možné?

Že by tam výrobce vložil widget v jiné velikosti než ho tam můžete vkládat pak vy?

BezMozek
Příspěvky: 8
Registrován: 31 led 2013 16:21

Re: Pomoc, Rady

#2

Příspěvek od BezMozek » 23 kvě 2013 15:17

Chtel jsem se zeptat, jak to mate s nastavenim hlasitosti behem hovoru.
Kdyz s nekym hovorim a potrebuju si upravit jeho hlasitost, tak pokud mam telefon u ucha, tak mi snizeni ani zvyseni hlasitosti nefunguje!
Musim oddalit telefon od hlavy (az se probudi displey) a teprve pak zacnou tlacitka fungovat.

Tohle je normalni nebo mam nejaky vadny kousek?
Prijde mi to ponekud "zvlastni", kdyz si mam pri nastaveni hlasitosti dat telefon pryc od hlavy - jak pak mam trefit idealni hlasitost...

Diky za vase tipy.

teofil
Příspěvky: 13
Registrován: 16 bře 2013 10:10

Re: Pomoc, Rady

#3

Příspěvek od teofil » 23 kvě 2013 19:43

Mne nastavenie zvuku funguje aj pri uchu zo stmavenym displayom.

maptinek
Příspěvky: 3
Registrován: 03 čer 2013 19:20

Re: Pomoc, Rady

#4

Příspěvek od maptinek » 06 čer 2013 13:38

Zdravim,
nikde jsem jeste nenasel reseni s nepochopitelnym odpojovanim SIM karet. Ve stavovem radku se hlasi, ze je SIM na prijmu a pritom se mi nikdo na danou SIM nedovola. Pomuze leda restart telefonu. Provedl jsem uz upgrade na 4.1.1., ale problem stale pretrvava.
Je to skutecne chyba v SW a nebo to mam reklamovat?
Diky za pomoc.

inferno
Příspěvky: 9
Registrován: 02 lis 2012 17:47

Re: Pomoc, Rady

#5

Příspěvek od inferno » 06 čer 2013 17:15

Zdar, je to problem, kterej uz tu byl nekolikrat zminenej... Melo by pomoct vypnout 3G sit na primarni SIM-ce a povolit pouze 2G provoz.. Pokud nepouzivas internet, je to jedno, zmenu nepoznas... V opacnem pripade je to na h****... Kazdopadne oprava zatim v nedohlednu.. Muj znamej mi potvrdil, ze mu to dela i TIPO dual, takze to bude zrejme cosi obecneho ve svete SONY mobile... :-) Tesim na M-dual... zrejme to bude mit taky.. :-)

maptinek
Příspěvky: 3
Registrován: 03 čer 2013 19:20

Re: Pomoc, Rady

#6

Příspěvek od maptinek » 07 čer 2013 10:28

takze pokud budu mit nastavene data na SIM2 tak to delat nebude?
Nebo je problem v komunikaci v rychlejsi siti?

inferno
Příspěvky: 9
Registrován: 02 lis 2012 17:47

Re: Pomoc, Rady

#7

Příspěvek od inferno » 07 čer 2013 17:24

Nemam vyzkouseno, manzelka data nema...proste jsem na hlavni SIMce zakazal 3G sit a zatim dobry.. tuk tuk (musim zaklepat).. SIM2 myslim 3G ani snad nepodporuje...

Bendik
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2013 15:52

Re: Pomoc, Rady

#8

Příspěvek od Bendik » 12 čer 2013 16:11

Dobrý den, prosím o radu,nainstalovaný přehrávač Walkman v telefonu začal chrastit,písníčky přeskakují.Vím dá se nainstalovat nový přehrávač a také jsem to udělal.

SecTor
Příspěvky: 16
Registrován: 20 dub 2013 21:30

Re: Pomoc, Rady

#9

Příspěvek od SecTor » 12 čer 2013 16:22

Vymazat data aplikace a přepnout si náhodné přehrávání na opakování.
Být či nebýt, to je dilema...

Bendik
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2013 15:52

Re: Pomoc, Rady

#10

Příspěvek od Bendik » 12 čer 2013 20:16

Moc děkuji za odpověď,bohužel to nepomohlo chová se to jako blbý kontakt na jacku.stačí kdýž se telefon zamkne a potom odemkne a přeskočí to.Tho přehrávače je mi líto už jsem si na něj zvykl.

SecTor
Příspěvky: 16
Registrován: 20 dub 2013 21:30

Re: Pomoc, Rady

#11

Příspěvek od SecTor » 12 čer 2013 20:45

Bendiku, a neděje se ti to po nainstalování nějaké app? Protože pokud ti jede jiný přehrávač ok tak v jacku asi problém nebude.

vyšel bych to na zálohu a přehrání fw.


pridej si mě na Gmail a probereme to po gtalk
Být či nebýt, to je dilema...

Bendik
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2013 15:52

Re: Pomoc, Rady

#12

Příspěvek od Bendik » 12 čer 2013 21:17

Sectore moc děkuji za odpověď a za snahu mi pomoc, ale zas takový machr :) nejsem ,abych podstupoval takové dobrodrůžo se zálohou a podobně :) .Jiný přehrávač to nedělá a máš asi pravdu že to bude po nějaký instalaci aplikace.Nicméně našel jsem přehrávač který dokáže z wolkmena použít eqalizér,takže zatím děkuji.Ono to bude mojí vinou ,protože je to můj první chytrý telefon a já blbec do něj rvu co najdu.

Bendik
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2013 15:52

Re: Pomoc, Rady

#13

Příspěvek od Bendik » 17 čer 2013 11:41

Dobrý den,setkal se tu někdo s problémen odesílání emailů z telefonu.O co jde,když je telefon připojen do sítě 3G vše funguje jak má.Pokud je telefon připojen přes wifi email normálně přijde ale při odesílání tu vyhodí chybu spojení se serverem a mail se uloží do (pošta k odeslání).Pokud se telefon nepřepojí do 3G sitě email neodejde.Toto se děje je při používání emailovýho klienta z telefonu a z každé wifi sítě,když se přihlásím přes prohlížeč rovnou do seznamu a pak na mail není s tím žádný problém.

jmpo
Příspěvky: 10
Registrován: 30 dub 2013 08:16

Re: Pomoc, Rady

#14

Příspěvek od jmpo » 17 čer 2013 14:16

inferno píše:Zdar, je to problem, kterej uz tu byl nekolikrat zminenej... Melo by pomoct vypnout 3G sit na primarni SIM-ce a povolit pouze 2G provoz.. Pokud nepouzivas internet, je to jedno, zmenu nepoznas... V opacnem pripade je to na h****... Kazdopadne oprava zatim v nedohlednu.. Muj znamej mi potvrdil, ze mu to dela i TIPO dual, takze to bude zrejme cosi obecneho ve svete SONY mobile... :-) Tesim na M-dual... zrejme to bude mit taky.. :-)
Len pre kontrolu či som to urobil správne. V nastaveni-mobilne siete-režim siete, zmenil som z duálneho režimu na iba sieť GSM. Veľmi časté výpadky som predtým nezaznamenal, keď vypadla, tak len druhá sim karta,ale hlásio mi to v stavovom riadku dole pri odomikaní telefónu. Keď som dal len GSM na prvej karte tak to fičí zatiaľ OK. Telefón na noc nevypínam, kôli práci. Keď som ho aj vypol, tak po zapnutí a nabehnutí bol trošku spomalený. Zrel ako víno, čím dlhšie bol zapnutý, tým išiel rýchlejšie.

inferno
Příspěvky: 9
Registrován: 02 lis 2012 17:47

Re: Pomoc, Rady

#15

Příspěvek od inferno » 17 čer 2013 19:28

ano, presne tak jsem to nastavil i ja a zatim vse stale funguje ok

zzhigh
Příspěvky: 1
Registrován: 09 čer 2013 21:02

Re: Pomoc, Rady

#16

Příspěvek od zzhigh » 21 čer 2013 17:49

Zdravím, koupil jsem ženě Xperii E.
Importoval jsem kontakty ze SIM do tel.,
ale při filtrování kontaktů nikde není možnost
zobrazovat kontakty na SIM. Překvapilo mě to,
protože na méjí Xperii miro tahle možnost je.
Co s tím?

maptinek
Příspěvky: 3
Registrován: 03 čer 2013 19:20

Re: Pomoc, Rady

#17

Příspěvek od maptinek » 10 črc 2013 16:29

jmpo píše:
inferno píše:Zdar, je to problem, kterej uz tu byl nekolikrat zminenej... Melo by pomoct vypnout 3G sit na primarni SIM-ce a povolit pouze 2G provoz.. Pokud nepouzivas internet, je to jedno, zmenu nepoznas... V opacnem pripade je to na h****... Kazdopadne oprava zatim v nedohlednu.. Muj znamej mi potvrdil, ze mu to dela i TIPO dual, takze to bude zrejme cosi obecneho ve svete SONY mobile... :-) Tesim na M-dual... zrejme to bude mit taky.. :-)
Len pre kontrolu či som to urobil správne. V nastaveni-mobilne siete-režim siete, zmenil som z duálneho režimu na iba sieť GSM. Veľmi časté výpadky som predtým nezaznamenal, keď vypadla, tak len druhá sim karta,ale hlásio mi to v stavovom riadku dole pri odomikaní telefónu. Keď som dal len GSM na prvej karte tak to fičí zatiaľ OK. Telefón na noc nevypínam, kôli práci. Keď som ho aj vypol, tak po zapnutí a nabehnutí bol trošku spomalený. Zrel ako víno, čím dlhšie bol zapnutý, tým išiel rýchlejšie.
Ahoj,
takze jsem uz docela zdrcen z toho, ze vyse uvedeny problem Sony nijak neresi. Pouzivat 2G misto 3G je docela tragicke. Navic se mi zacal objevovat problem, ze pokud mam zapnute data (2G), tak obcas dochazi k samovolenmu vypnuti mikrofonu pri hovoru, takze musim hovor ukoncit, vypnout data a pak volat znova.
Nemate nejake info, zda s tim hodla Sony neco udelat a nebo mam zacit resit jako zavadu pozadovat vraceni telefonu?
Diky za pomoc.

BezMozek
Příspěvky: 8
Registrován: 31 led 2013 16:21

Re: Pomoc, Rady

#18

Příspěvek od BezMozek » 25 črc 2013 21:48

Mam problém s odesilanim SMS - na jedne simce (O2) mi uz nejakou dobu nejde odeslat SMS (prijimani funguje bez problemu).
No a nenasel jsem nikde moznost kontroly (upravy) SMS centra.

Tak jsem chtěl poprosit o radu, kde nebo jak to muzu zkontrolovat, pripadne číslo opravit, aby odesilani SMS opet fungovalo.

Diky!

Bendik
Příspěvky: 7
Registrován: 12 čer 2013 15:52

Re: Pomoc, Rady

#19

Příspěvek od Bendik » 11 srp 2013 09:39

Dobrý den,prosím o radu.Nedávno jsem zjistil,že patrně po aktualizaci telefonu zmizela navigace.

teofil
Příspěvky: 13
Registrován: 16 bře 2013 10:10

Re: Pomoc, Rady

#20

Příspěvek od teofil » 11 srp 2013 12:33

Skus to cez mapy a po kliknuti vlavo hore, by sa Ti mala zobrazit aj navigacia.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „XPERIA E/E Dual“