Po aktualizaci 10.7.A.0228 je Xperie Z nefunkční telefon
Po aktualizaci 10.7.A.0228 je Xperie Z nefunkční telefon
19.1.2016 se telefon upgradoval na verzi 10.7.A.0228.
Od těch dob nelze s telefonem normálně telefonovat (nejde mikrofon ani repro) a nejdou ani zvuky (kromě notifikačních).
Po připojení handsfree sluchátek vše funguje jak má, ale pouze do sluchátek. Laicky řečeno, telefon se chová, jako kdyby v něm byly neustále zastrčeny sluchátka.
Kontrolně jsem zkusil v aplikaci "Rádio" hlasitý odposlech a tam to z reproduktoru ven hraje. Ovšem z ostatních aplikací se v hlasitém odposlechu žádný zvuk (nastavení vyzvánění, zvuk tlačítek, mp3 - nic nefunguje).
Provedl jsem obnovu do továrního nastavení, ale nepomohlo to. Odnesl jsem telefon do servisu, kde nahráli software přímo od Sony, také to nepomohlo.
Bylo mi sděleno, že si zřejmě Xperia Z s touto poslední aktualizací neporadí, ale že se již běžnou cestou nedá vrátit k předchozí funční verzi.
Snad jen za poplatek ve specializovaném Sony servisu, jenže ten, bohužel v našem městě není.
V telefonu je původní software bez zásahů, pouze v průběhu času proběhly oficiální aktualizace přes PC Companion, (současná verze Androidu je 5.1.1) a až do poslední aktualizace vše fungovalo bez problémů.
Stalo se někomu něco podobného? Můžete, prosím, poradit co s tím? Je třeba nějaká šance, že by Sony samo vydalo opravu?
Děkuji za pomoc a informace.
Od těch dob nelze s telefonem normálně telefonovat (nejde mikrofon ani repro) a nejdou ani zvuky (kromě notifikačních).
Po připojení handsfree sluchátek vše funguje jak má, ale pouze do sluchátek. Laicky řečeno, telefon se chová, jako kdyby v něm byly neustále zastrčeny sluchátka.
Kontrolně jsem zkusil v aplikaci "Rádio" hlasitý odposlech a tam to z reproduktoru ven hraje. Ovšem z ostatních aplikací se v hlasitém odposlechu žádný zvuk (nastavení vyzvánění, zvuk tlačítek, mp3 - nic nefunguje).
Provedl jsem obnovu do továrního nastavení, ale nepomohlo to. Odnesl jsem telefon do servisu, kde nahráli software přímo od Sony, také to nepomohlo.
Bylo mi sděleno, že si zřejmě Xperia Z s touto poslední aktualizací neporadí, ale že se již běžnou cestou nedá vrátit k předchozí funční verzi.
Snad jen za poplatek ve specializovaném Sony servisu, jenže ten, bohužel v našem městě není.
V telefonu je původní software bez zásahů, pouze v průběhu času proběhly oficiální aktualizace přes PC Companion, (současná verze Androidu je 5.1.1) a až do poslední aktualizace vše fungovalo bez problémů.
Stalo se někomu něco podobného? Můžete, prosím, poradit co s tím? Je třeba nějaká šance, že by Sony samo vydalo opravu?
Děkuji za pomoc a informace.
Re: Po aktualizaci 10.7.A.0228 je Xperie Z nefunkční telefon
bud bych to zkusil opravit prez sony pc companion nebo bych flashnul prez flashtools nejaky stazeny ftf soubor s androidem 5.1.1 ... navod na flashnuti ftf zalohy mas tady na foru jinak se sony aplikaci si snad poradis 

-
- Administrátor
Přesně tak, zkusit jakoukoli starší verzi a pokud bude fungovat, není co řešit... PS: z jakého jste města?
Ja si skôr myslím že Vám zblbol jack konektor ktorý si myslí že sú v ňom stále slúchadlá skúste ho vyčistiť alebo viac krát zapojiť a odpojiť slúchadlá.
Jsem ze Znojma. Opravu přes PC Companion jsem vyzkoušel, přesto to stále nejde.
Pokud jsem ojedinělý případ, tak to vypadá, že bude chyba jinde než v softwaru, to už by se zřejmě hlásili i další postižení.
Ještě zkusím polaborovat s jackem od sluchátek.
Všem děkuji za pomoc.
Pokud jsem ojedinělý případ, tak to vypadá, že bude chyba jinde než v softwaru, to už by se zřejmě hlásili i další postižení.
Ještě zkusím polaborovat s jackem od sluchátek.
Všem děkuji za pomoc.
-
- Typ zařízení: Z,Z2,Z5c,XA,XXc
Zdravim vsechny!
Ja jsem si verzi 10.7.A.0.228 stahoval z Xperiafirm,a flashoval pres Flashtool.
Za sebe muzu rict ze problemy se zvukem(nahravanim,prehravanim a pod.)nemam.
Vse jede na 100% a zda se mi ze i batercicka se chova o krucek lepe
Jinak mam TWRP-recovery,kvuli StereoMODu,a SuperSU-root kvuli blokovani reklam s apkou AdAway.
Ja jsem si verzi 10.7.A.0.228 stahoval z Xperiafirm,a flashoval pres Flashtool.
Za sebe muzu rict ze problemy se zvukem(nahravanim,prehravanim a pod.)nemam.
Vse jede na 100% a zda se mi ze i batercicka se chova o krucek lepe

Jinak mam TWRP-recovery,kvuli StereoMODu,a SuperSU-root kvuli blokovani reklam s apkou AdAway.

po aktualizacii mi zblblo pripojenie so smartbandom, wifi sa neda pripojit a sparovanie s autom som musel tiez obnovit. wifi este stale nefunguje.
U me vse bez problemu.
taky nemám problém, vše šlape
Arc S, Z, Z3, XZ, SW, SW 2, SW 3, SBH20, SBH60, CP-ELSW
Já nemám žádný problém řekl bych že se zlepšil foťák
Tak telefon se mi vrátil ze servisu a chyba byla skutečně v hardwaru sluchátek. Telefon měl stále pocit, že jsou tam zasunuta sluchátka ( i když tam nic nebylo) a podle toho se choval.
Po výměně 3,5 Jacku s příslušenstvím už vše zase funguje jak má.
Ještě jednou díky všem za rady a pomoc.
Po výměně 3,5 Jacku s příslušenstvím už vše zase funguje jak má.
Ještě jednou díky všem za rady a pomoc.
Mám po aktualizaci jiný problém, nenačte GSM signál. Okýnko pro gsm signál zůstane prázdné bez čárek. Včera mi šel někdy manuální výběr sítě na 2GSM ale někdy tam byly čárky a telefon nedostupný. Nesetkali jste se s tím? Potřeboval bych to urgentně vyřešit protože telefon jsem koupil, a nevím kde je chyba, jestli ho mám vrátit. Na telefonu byla stará verze softu, tak jsem aktualizoval.
Díky moc!
Díky moc!
Tak zkus opravit v PC companion,treba to pomůže... Nebo potom jeste prehrat celou rom znovu...Me po aktualizaci na novou rom nesli zase sms.Pomohl az factory reset.
Odesláno z mojí Xperia Z2
Odesláno z mojí Xperia Z2
Opravu jsem udelal x krat. Factory reset myslis obnovit tovarni data? Potreboval bych tam zkusit nahrat originální soft. Ale kde ho najdu? Flashnout asi jen pres flash tools ze? Nebo to jde i pres companion? Díky za odpovědi!
skus toto, viaceri pisu, ze pomohlo. U mna je zase asi HW problem, aj ked som vymenil reproduktor, aj tak nejde zvuk. Skusim este nizsi FW.
https://www.youtube.com/watch?v=ygF77b-x7ao
https://www.youtube.com/watch?v=ygF77b-x7ao
Xperia Z2 FW: eXistenZ Marshmallow | 5.6.0 | 6.0.1 | 23.5.A.1.291 | + Root + CWM